НБУ навмисне довів банк "Хрещатик" до банкрутства. Нацбанк давно вніс "Хрещатик" в чорний список та вів з ним подвійну гру. Хоча об'єктивно банк міг би жити, вважають експерти.

"Власники "Хрещатика" були не проти провести докапіталізацію, проводили переговори з інвесторами. Але потрібні були гарантії чесної гри від НБУ. Замість цього Нацбанк став грати з ними в подвійну гру - з одного боку вимагав внести кошти, з іншого - активно сприяв відходу з "Хрещатика" кількох ключових клієнтів, тих же комунальний підприємств, "підказуючи" куди саме переходити. Ачому б не побігти клієнтам, якщо їм прямим текстом повідомляють, що введення тимчасової адміністрації - питання вирішене? Тобто банк навмисно завалили банк "Хрещатик". Це зробили ц аж ніяк не його власники", - пише на своїй сторінці у Фейсбуці український політолог і політик, директор приватного підприємства "Інститут глобальних стратегій". Один з лідерів партії Єдиний центр Вадим Карасьов.

" У НБУ називають це "чисткою". Але що в підсумку? Ідуть залишки довіри до банківської системи, що природним чином підірве позиції залишившихся українських банків. Це призведе до того, що почнуть вільно себе почувати російські банки на українському фінансовому ринку", - додав Карасьов.

Читайте також: Володимир Стельмах звинуватив теперішне керівництво НБУ у дефолті

Нагадаємо, що в Україні з 173 банків (на 2009 рік) залишилось лише 43 (на 2016 рік).

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити
Показати ще