Невідомі розгромили пам'ятник депортованим татарам біля підніжжя плато Еклізі-Бурун в Криму. Про це повідомляють "Кримські новини".

Очевидці розповіли, що 17 травня на найвищій вершині плато - Чатир-Даг вирвали дерево, на якому встановили кримськотатарський прапор, і скинули пам'ятник "Сам баш-таш" з обриву, попередньо відбивши від нього національний символ корінного народу півострова.

"Пам'ятник ми знайшли біля підніжжя обриву, під деревом, яке зупинило його падіння. Його рівно поставили там же, де виявили, підняти нагору не змогли. Ось таке міжнаціональна повага і дружба в Криму", - написав очевидець.

Матеріал по темі: У Криму людей у ​​вишиванках вважають терористами

Нагадаємо, що цей пам'ятник встановили з ініціативи групи людей на власні кошти в 2014 році напередодні річниці депортації кримськотатарського народу. Цю подію не оприлюднювали через непросту ситуацію на півострові. Спочатку планувалося встановити пам'ятник на вершині Чатир-Даг, але його розмістили біля підніжжя плато Еклізі-Бурун.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч
Показати ще