Сьогодні на засіданні Кабінету Міністрів глава Мінсоцполітики Павло Розенко заявив, що Україна припиняє соціальні виплати на окупованих територіях.

"Виплата соціальних допомог та пенсій припиняється тим переселенцям, які повертаються на окуповані території. Жоден переселенець, який проживає на території, підконтрольній українській владі, не втратить ні копійки своїх соціальних виплат", - передає слова міністра прес-служба Мінсоцполітики.

Розенко підкреслив, що понад 450 тисяч пенсіонерів, які зареєстровані як тимчасові переселенці, повертаються назад на тимчасово окуповані території "ЛНР" і "ДНР". Цю цифру і списки передала Служба безпеки відомству. Чиновник попередив, що в ситуації, що склалася винна не Україна і урядів або міністерство, а терористи, які захопили владу і заважають стабільному життю місцевих жителів.

Розенко уточнив, що соціальні виплати можна відновити, якщо людина покаже довідку про реєстрацію тимчасового переселенця, зроблену в Управлінні соціального захисту або управлінні Пенсійним фондом.

Читайте також: У Гройсмана не вийде підняти соцвиплати - експерт

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Нагадаємо, що проблема соціальних виплат переселенцям Донбасу часто піднімалася різними міністрами, в тому числі і прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком, а також головою Мінфіну Наталією Яресько.