На валютному ринку долар сьогодні ослаб, зафіксувавши курс відносно гривні на рівні 25,50-25, 60 грн./дол., однак фінансові аналітики переконані, що на тлі офшорних скандалів, іноземна валюта "піде" вгору, тому стрибок долара слід очікувати вже найближчим часом. Про це пише видання iamir.info.

За словами експерта Андрія Вигиринського, на ринок прийшла виручка експортерів, тому гривня дещо покращила свої позиції, однак, як правило, така ситуація триває не більше 5-7 днів. В той же час Олександр Охріменко переконаний, що сильна ревальвація гривні не вигідна ні Гонтаревій, ні її фінансовим установам, адже купували вони долар на ринку в середньому по 26 грн./дол. Тому таке ослаблення є тимчасове.

Читати також: Лічильники на газ змусять купувати за власні кошти

Масла до вогню додай ще й той факт, що МВФ не підтверджує надання чергового траншу Україні, без якого курс іноземної валюти піде в неконтрольоване русло, сягнувши позначки 30-40 грн./дол.

Нагадаємо, сьогодні НБУ купив на міжбанку понад 30 млн. доларів.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще