Норвезький оператор Gassco в першому кварталі експортував до Західної Європи на дев'ять мільярдів кубометрів газу більше, ніж російський Газпром.

Про це повідомляє Корреспондент із посиланням на The Local.

У період з січня по березень газовий оператор Gassco експортував 29,2 мільярда кубометрів, в той час як Газпром тільки 20,29 мільярда кубометрів.

Відзначають, що тенденція до скорочення імпорту почалася в останньому кварталі 2014 року, коли Росія продала в регіон 19,8 мільярда кубометрів блакитного палива, а Норвегія - 29,5 мільярда.

Читайте також: Столична влада дарма лобіювала бойлери

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Євросоюз таким чином підтверджує свої наміри відмовитися від російського газу через анексію Криму і ситуацію на сході України, - повідомляє видання.

Нагадаємо, за підсумками минулого року Росія залишалася найбільшим постачальником газу до Євросоюзу, незважаючи на те, що її частка поставок знизилася з 43 до 42%, а обсяг експорту в ЄС впав більш ніж на 10%. При цьому частка поставок норвезького газу до країн ЄС збільшилася з 34 до 38%.

22 травня на саміті Східного партнерства у Ризі підтримали створення Південного газового коридору, який з'єднає Євросоюз з каспійським регіоном в обхід Росії.

Раніше повідомлялося, що міністри енергетики провідних індустріальних країн світу (G7) висловлювались за необхідність допомогти Україні та іншим європейським державам знизити залежність від російського газопостачання.