Бійці батальйону "Дніпро-1" знесли вчора пам'ятник Леніну в Кураховому Донецької області, за кілька кілометрів від лінії фронту. Активісти кажуть, що виконали рішення міської ради "без насильства і тиску".

"Сьогодні на сесії Курахівської міськради одноголосно ухвалили рішення про знесення пам'ятника Леніну. Рішення прийняте людьми, без насильства і тиску, без чийогось впливу і тим воно є особливо цінним", - розповів у Фейсбуці командир батальйону "Дніпро-1" Євген Дейдей.

На церемонію знесення зібралися місцеві мешканці, які не заперечували проти знесення пам'ятника тоталітарному вождю.

Нагадаємо, 17 квітня на Донбасі повалили пам'ятник Леніну на центральній площі Краматорська та в селищі Луганське. Це сталося після того ж дня, як Верховна Рада ухвалила закон про декомунізацію.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Читайте також: Радянську символіку зі станцій метро віддадуть до музею