Львівські міська влада, на чолі з мером міста Андрієм Садовим оголосила про найбільшу за роки української незалежності закупівлю муніципального транспорту. Ще до початку тендера, мерія встигла відхилити найдешевшу пропозицію.

Як повідомляє "РБК-Україна", муніципалітет вже другий рік поспіль на всіх тендерах вибирає одного і того ж виробника автобусів і тролейбусів - компанію "Електронтранс". Підприємство вже двічі порушувало умови виконання замовлень, зриваючи поставки транспорту.

Цього разу, на початку січня, міська влада оголосила про тендер на закупівлю 55 автобусів з низькою підлогою, плануючи витратити на них 200 мільйонів гривень. Тендерні пропозиції обіцяли розкрити 26 лютого, але цю дату перенесли на 11 березня.

Читайте також: Садовий тільки прикидається демократом - нардеп

Заявки на участь у тендері подали чотири компанії - "УКРЄВРОМАЗ", яка попросила за автобуси 199 млн гривень, ДП "Богдан Моторс" - 265 млн гривень, "Електронтранс" - 264 млн гривень, і "Авто-Сіті-Бас" - 277 млн ​​гривень.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Пропозиції від "УКРЄВРОМАЗ" відхилили з тієї причини, що висота запропонованих автобусів перевищувала бажану на 80 міліметрів і становила 3280 мм, а замовник просив не більше 3200 мм.

Замовник допустив до оцінки пропозицій тільки "Електронтранс" і "Богдан Моторс", а вже 24 березня була акцептована заявка "Електронтранс". Договір з компанією повинен бути підписаний не пізніше 23 квітня.

Компанія "УКРЄВРОМАЗ", через свій недопуск, подала до Антимонопольного комітету скаргу, заявивши про порушення замовником порядку проведення тендеру. Розгляд заяви заплановано на 27 квітня.

Як відомо "Електронтранс" вже встиг провалити два виграних тендера, не впоравшись з термінами постачання.

У першому випадку компанія, отримавши 35,9 млн гривень, взяла на себе зобов'язання поставити 10 автобусів протягом 5 місяців. Однак це не було виконано - в лютому львівське АТП погодилося продовжити договір поставки до кінця травня поточного року.

У березні минулого року "Елетронтранс" переміг в двох тендерах на закупівлю 3 низькопольних тролейбусів і 1 електробуса. Договір на поставку електробуса був укладений в червні на суму 9 млн гривень, а тролейбусів - в липні на 15 млн гривень. Поставку товару очікували в III кварталі минулого року, проте пізніше замовник погодився на їх продовження майже до кінця минулого року.