Забудовники, які уже багато років претендують на територію скверу, який було названо на честь Героїв Небесної сотні в Києві, хочуть знести барельєф героя Майдану Сергія Нігояна, якого було убито силовиками під час Революції Гідності.

Про це в Facebook повідомляє волонтерська організація "Повернись живим".

"За цей шматок землі забудовники безуспішно борються з 1991го року. Представники забудовника запропонували знести" Стеллу ",так вони називали барельєф Нігоян Сергій Гагікович, і перенести її в інше місце. або побудувату нову. Інтереси забудовника лобіюють деякі депутати Київради і вище стоячі чиновники. Поводяться вони вкрай зухвало", - йдеться в повідомленні.

У зв'язку з цією ситуацією активісти звернулися до президента Петру Порошенка, який сам відкривав цей сквер усього півтора року назад.

"Ми звертаємося до президента з проханням публічно гарантувати, що сквер Небесної сотні залишиться на місці і тут не буде офісного центру", - додали в організації.

Популярні новини зараз
Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Читайте також: Новий головний архітектор Києва - мільйонер на "Лансері"

Мер Києва Віталій Кличко особисто запевнив, що на місці скверу Небесної сотні в центрі столиці ніколи не буде ніяких офісних центрів чи нових забудов - там буде тільки сквер. Як зазначив мер Кличко в даний час влада міста веде переговори з власником земельної ділянки, щоб знайти компроміс і повернути його місту, повідомляє прес-служба КМДА.