Справжнє АТО розпочинається в "Бурштинової Народній Республіці". Саме так тепер так називають Рівненську область України. Сьогодні до місця подій терміново прибув батальйон "Дніпро-1" і очікуються бійці Національної гвардії.

Центральній владі БНР фактично не підкоряється, повідомляє блогерша та журналістка Єва Меркурієва.

Офіційної інформації про перебування підрозділу "Дніпро-1" в Рівненській області поки що немає, але сьогодні саме в Сарнах почав діяти оперативний штаб по боротьбі з копачами бурштину. Батальйон" Дніпро "- це підтримка правоохоронців у боротьбі з нелегальними старателями", - пише вона.

Місцеві жителі по різному ставляться до появи бійців Нацгвардії. Але більшість з них вважає, що поки не буде звільнено усіх корумпованих чиновників, які особисто "кришують" нелегальний видобуток бурштину, жодних позитивних змін не буде.

Останнім часом копачі бурштину діють зухвало та нахабно. Вони перетворюють величезні господарські угіддя на справжні поля бою.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Читайте також: Мосійчук поіменно назвав ватажків "бурштинової мафії"

Нагадаємо, що 30 березня в урочищі Смітник, біля селища Клесів Рівненської обл., сталося масове зіткнення між поліцейськими і незаконними копачами бурштину.