Росія продовжує утримувати вздовж державних кордонів і на території України угруповання, які включають 45 батальйонних і 16 ротних тактовних груп.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

"Безпосередньо на наших територіях, де відзначається діяльність зазначених угрупувань, ми оцінюємо ці угруповання у 8,86 тис. осіб ", - заявив заступник керівника АТО Сергій Галушко.

Крім того, за даними розвідки, на території України також знаходиться 4 тактичних ракетних комплекси "Точка У", 190 танків, 520 бойових броньованих машин.

Читайте також: У Росії продавали українських полонених - волонтер

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

За словами Галушка, незаконні бандформування на території так званих "ДНР" і "ЛНР" продовжують нарощувати свій потенціал.

"Ті "страшилки", які поширюються з боку так званих "ДНР" і "ЛНР", що вони хочуть розширити свою території до кордонів Донецької і Луганської областей, я вважаю, що це для того, щоб нагнітати обстановку і тримати громадян і військових у напрузі", - сказав він.

Натомість, під Краснодоном працював "ринок полонених", де ціна за людину становила 500 доларів. За різними підрахунками, через кордон переміщені не менше семисот громадян України, а від 200 до 400 із них там і залишаються наразі.

"Свердловськ і Краснодон - прикордонні міста. Від жителів прикордонних районів надходила інформація про те, що машини з полоненими перетинають пропускні пункти і направляються на територію Росії. Від них і від інших джерел надходила інформація, що полоненими торгували як "робочою силою ", - розповіла українська волонтерка Анна Івінська в інтерв'ю виданню "Відкрита Росія".

Згідно її інформацією, у Свердловську Луганської області був "перевалочний пункт", звідки через Гуково стартують машини зі "зниклими безвісти". І ті з полонених, хто побував у Свердловську, незабаром виявлялися по той бік кордону, як показав білінг мобільних телефонів.

Читайте також: "По телевізору кажуть, що війни немає, але хлопці додому мертві їдуть" - родичі російських військових

Під Краснодоном, який також розташований близько до кордону, до недавнього часу знаходився так званий "ринок полонених", де ціна за людину стартувала із півтисячі доларів.

"Потім цих людей вивозили через прикордонний пункт Ізварине в невідомому напрямку. Як показують дані мобільного зв'язку, вони виявлялися на Кавказі. Звернення до правозахисників Кавказу поки ніяких результатів не принесли", - додала вона.