Виявляється, що для дитини з підвищеним рівнем ацетону своєчасно випитий стакан кока-коли цілком може виявитися ліками, які дозволять уникнути стаціонару та крапельниць, - пише на своєму форумі відомий педіатр Євген Комаровський.

"Відразу ж зауважу, що писати про кока-колу ніякого особливого бажання немає - перш за все тому, що будь-яка згадка торгової марки відразу ж викличе потік листів. Якщо скажеш, що це добре - значить тебе купила кока-кола, якщо скажеш погано - значить продався або пепсі-колі, або взагалі лимонаду. Проте, я ну зовсім нічого поганого в кока-колі не бачу. Крім одного: величезної кількості цукру. Тобто дитина отримує концентровану енергію у вигляді легкозасвоюваних вуглеводів і цю енергію треба витрачати", - розвіює міф щодо підвищеної шкідливості улюбленого багатьма напою, доктор Комаровський.

Читайте також: 4 несподіваних способи використовувати кетчуп (фото, відео)

У той же час дитячий педіатр звертає увагу батьків, що безпечне застосування кока-коли (як і будь-якого іншого солодкого напою) вимагає двох попередніх умов: по-перше, відсутність зайвої ваги і, по-друге, присутність можливостей для фізичної активності. Під час хвороб, при наявності зневоднення, при розвитку ацетонемічного стану, при відсутності можливостей для повноцінного харчування - дитині зовсім не завадить