Український активіст та журналіст Дмитро Гнап, після зустрічі з юристами президента Петра Порошенка, щодо панамських офшорів, припустив, що ніякого договору про "сліпий трас" просто не існує. Так як замість оригіналу документів про створення цього самого трасту йому показали копію документу, підписану не Порошенком, а його представником. Про це Гнап написав у своїй сторінці у "Фейсбуці".

"На показаній мені угоді немає ані підпису Порошенка, ані підпису представника Ротшильдів. Там немає печаток. І стоїть тільки підпис представника президента.

Як пояснили юристи, це тому, що угода з двох примірників - кожна сторона підписує свій примірник, потім міняються. З боку Порошенка угоду підписав його представник. Копію цього примірника, переданого Ротшильдам, мені й показали. А оригінал примірника з підписом Ротшильдів має тільки президент.

Я впевнений, замість угоди з Ротшильдами, мені показали копію якогось документа, підписану маловідомою особою з маловідомих причин", - пише журналіст.

За його словами істину може довести лише президент. Якщо покаже свій примірник угоди, на якому стоїть підпис представника Ротшильдів.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Петра Олексійовича можуть стримувати умови конфіденційності. Адже, дотримуючись цих умов, він чинить як порядний бізнесмен. З іншого боку, якщо він буде повністю відкритим і прозорим, то вчинить, як порядний політик. Ким він є насправді, вкотре треба визначатись самому Порошенку. На двох стільцях одночасно йому сидіти все важче", - додав Дмитро Гнап.

Читайте також: Український уряд призначатимуть у Вашингтоні - нардеп

Нагадаємо, що 3 квітня Міжнародний консорціум журналістів опублікував розслідування тіньових операцій на мільярди доларів, проведених через незліченні офшорні рахунки. Витік включає понад 11,5 мільйона. Згідно документів Президент Петро Порошенко під час Іловайського котла реєстрував офшор. Журналісти виявили, що Порошенко через офшори реструктуризує активи компанії Roshen, яку він ще під час виборів президента обіцяв продати.