Українці до першого липня отримають платіжки з податком на нерухомість. Деяких в них чекає "сюрприз". Такі "листи щастя" отримають ті, хто навіть не підозрював, що їх скромні житло віднесли до розряду "елітного". Крім того, платити за квартиру доведеться за підвищеними ставками.

Про це повідомляє Strana.ua. Але в українців все ж є спосіб, щоб не платити за нерухомість. Під його дію автоматично не потрапляють ті, інформація про житло яких не значиться в Реєстрі прав власності й досі. Їх кількість не така вже й маленька.

В електронній базі, за оцінками Союзу фахівців нерухомості, поки є інформація лише про 20% від загальної кількості житла. У деяких регіонах, як наприклад Київ, цей показник ще менше.

Адвокат Ірина Тодоріч пояснила, що податок на нерухомість сплачується в році за звітним. Виходить, за її словами, що в 2016 році українці заплатять за майно, яке у них є у власності у 2015 році.

"Зараз ніяким правовим законним способом вплинути на наявність зареєстрованої на вас нерухомості річної давнини, не можна", - наголосила юрист.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Читайте також: 6 способів зменшити витрати сім'ї

Ірина Тодоріч зазначила, що податок на нерухомість можна "оптимізувати". Нерухомість можна оформити на двох власників. У підсумку, пільгові квадратні метри нарахують кожному власнику. Наприклад, квартира в 100 кв.м, за яку держава повинна перерахувати 1615 гривень, при такій "оптимізації" взагалі не підпадає під податкові вимоги.

Також податки, за словами адвоката, не платять люди, які підпадають під пільги. Це сім'ї учасників АТО, які виховують дітей-інвалідів або сиріт.