США скасували санкції на безкоштовні інтернет-сервіси в Криму. Відповідне розпорядження опубліковане на сайті Міністерства фінансів США.

Так, в документі зазначається, що до півостріва можна експортувати "сервіси, що стосуються приватного спілкування через інтернет: такі як обмін миттєвими повідомленнями, чати, електронна пошта, соціальні мережі, публікація фотографій та фільмів, перегляд інтернет-сторінок (веб-браузери) і ведення блогів, в тому випадку, якщо ці сервіси широко поширені й безкоштовні для користувачів ".

При цьому експорт подібних сервісів заборонено особам і компаніям, які перебувають в санкційному списку.

Читайте також: В Криму зруйнували пам'ятник депортованим татарам

Нагадаємо, президент США Барак Обама в грудні 2014 року підписав указ про введення санкцій проти Криму, які торкнулися зокрема і IT-сфери.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Згідно з указом на територію Криму заборонено "експорт, реекспорт, продаж або постачання прямо чи опосередковано будь-яких товарів, послуг або технологій зі Сполучених Штатів або особою Сполучених Штатів, де б вони не перебували".