Між Україною і Канадою вже давно встановилися партнерські відносини, адже там живе велика діаспора українців. Наша країна отримає від канадського бізнесмена гуманітарну допомогу. Це будуть карети швидкої допомоги.

Про це повідомив посол Канади в Україні Роман Ващук в інтерв'ю "Українським новинам". Організував проект місцевий бізнесмен Ден Дунчак, який є оператором швидких. Він збирає ці машини по всій країні.

"Він по всім своїм знайомим і парамедичних асоціаціям зібрав разом 16 машин. Ці люди, які вже дуже вкоренилися в Канаді - але якщо вони бачать, що треба допомогти, вони мобілізуються і організовує серед своїх співгромадян всіх можливих походжень в Канаді допомогу для України ", - сказав посол.

Читайте також: Юристи США і Канади допоможуть в судах проти Росії

Роман Ващук розповів, що першого квітня підписав лист підтримки проекту передачі машин швидкої допомоги в Україні. 16 машин зібрали в провінціях Альберти, Саскачеван і Онтаріо.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Нагадаємо, в Канаді збирають гроші на зйомку документального фільму про переселенців з Донбасу, де більше року триває АТО. Один з організаторів збору грошей Євдокія Веселова наголосила, що все відбувається під егідою неурядової організації.