Заступник голови Одеської ОДА Олександр Боровик повідомив, що творча інтелігенція міста влаштувала Арт-майдан і принесла під прокуратуру барикади.

У той же час Стас Домбровський заявляє, що сучасне мистецтво як ніколи може перемогти існуючий політичний режим і наводить приклад, як пісні популярного гурту "The Beatles" "завоювали світ краще, ніж англійська колоніальна політика". Місцем зустрічі обрали обласну прокуратуру, біля якої вже кілька днів тривають протести проти обласного прокурора Миколи Стоянова.

"В Одесі починається Арт-революція. Всі творчі сили міста піднімаються разом з народом і йдуть на Одеський Майдан для того щоб перетворити цю ініціативу в глобальний твір сучасного мистецтва", - написав Домбровський на своїй сторінці в Facebook.

На акцію покликали художників, поетів і прозаїків, а також всіх бажаючих висловити творчий протест. Активісти повідомляють, що протест має мирний характер і не допустять жорстокості. Вони протестують проти "мафіозних структур" в стилі празьких подій 90-х років, коли до влади прийшла творча інтелігенція.

Читайте також: Новий Автомайдан: в центрі Києва знову горять шини (фото)

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, що під час отримання мандата депутата Олександр Боровик заявив, що далі продовжить боротьбу з місцевою корупційною владою. Відомо, що він програв вибори мера Геннадію Труханову.