В Україні зросли ціни на екзотичні фрукти. Банани протягом періоду з 29 березня по 7 квітня подорожчали майже у 1,5 рази.

Про це повідомляє Agravery . Крім того на українських ринках зросла вартість овочів, які входять до борщового набору. Знизились ціни лише на тепличну продукцію та яблука. Така ситуація спостерігається на найбільшому плодоовочевому — "Нежданна" в селі Великі Копані Херсонської області , найдорожчому серед усіх гуртових – "Столичний" в Києві та головному ринку для західноукраїнських областей "Шувар" у львові.

У столиці значно подешевшали огірки. Ціна на них зараз коливається у межах 30-39 грн/кг. На кінець березня їх продавали за 35-37 грн/кг. Найбільше огірки втратили в ціні на заході - з 35-40 грн/кг до 18-28 грн/кг.

Читайте також: Великодній кошик обійдеться в 500 грн

Серед овочів з борщового набору більше всього подорожчали буряки на всіх трьох ринках. Найпомітніше вони зросли на львівському "Шувар" — з 4-5,5 грн/кг до 6-8 грн/кг.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Подорожчання також торкнулось й фруктів. Ціни на лимони піднялися на дві гривні. На ринку "Столичний" в кінці березня вони коштували 38-45 грн/кг. Вже у квітні їх продавали за 40-45 грн/кг. У Львові на ринку "Шувар" вони подорожчали з 42 грн/кг до 40-44 грн/кг.