Міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей заявив 8 квітня в Москві, що від офіційного Мінська ніхто не вимагає визнавати Крим російським, тому що це не держава. Разом з тим, сказав глава МЗС Білорусі, "в політиці потрібно виходити з реалій, ми повинні виходити з того, чий Крим сьогодні де-факто".

"Ми сьогодні виходимо з того, що потрібно зберегти територіально цілісною решту України", - цитує білоруського міністра TUT.by. А ось позиція Білорусі з приводу фактичної приналежності Криму Росії, за його словами, не означає, що Білорусь "з чимось згодна або не згодна".

Володимир Макей зазначив, що Крим завжди був популярний серед білоруських туристів, однак зараз поїздки в цей регіон пов'язані з проблемами. В'їхати через Україну туди не можна, а якщо в'їхати через Росію, то згодом будуть проблеми вже з в'їздом в Україну.

Нагадаємо, сьогодні в російському Сиктивкарі міський суд відхилив скаргу кримського політв'язня Геннадія Афанасьєва про скасування стягнення, оголошеного йому у виправній колонії. Про це Крим.Реаліі повідомив адвокат Олександр Попков.

Читайте також: Білорусь ускладнила українцям в'їзд в країну

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

"Вчора відбулось останнє засідання у цій справі. Геннадій брав участь в засіданні по відеозв'язку, яку організовували з колонії. Йому в оскарженні відмовили. Там все було досить жорстко. Жодне наше клопотання суд не задовольнив", - сказав адвокат.