Глава Міністерства економічного розвитку Айварас Абромавічус провів кілька закритих конкурсів на заміщення посад в енергетичні компанії. Це безпосередньо порушує українське законодавство.

Інформація про це з'явилася у компанії "Центренерго", передає Gazeta.ua. Учасники конкурсу, які подали документи на участь у відкритому конкурсі подали документи до суду, щоб викрити незаконну процедуру і виграли його. За матеріалами суду стало відомо, що на посаду керівника державної енергокомпанії намагалися призначити громадянина Росії Фаворова, який раніше був співробітником корпорації ДТЕК. І це при тому, що, то ж "Центренерго" має прибутковість і позитивну динаміку зростання.

Учасники конкурсу апелювали до спеціальної процедури призначення на посади, яка прописана постановою Кабміну №777 від 03.09.2008 року.

"Претенденти на посаду повинні подавати заяви на ім'я голови комісії при Комітеті з призначенням керівників особливо важливих для економіки підприємств, при цьому необхідно дотримуватися термінів, а процес повинен бути публічним", - йдеться в повідомленні, що ще раз підкреслює незаконність проведених Айварасом Абромавичусом конкурсів.

Читайте також: Пасішнику повідомили про підозру за тиск на Абромавічуса

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, що Айварас Абромавічус звинувачував одного з лідерів "Блоку Петра Порошенка" Ігора Кононенка у тиску, тому що він лобіював свою людину на посаду генерального директора "Укрхімтрансаміаку".