Люди люблять гойдатися в кріслі. Але тепер це не тільки буде задоволення, а й заряджатиме мобільний телефон.

Таке крісло створила дизайнер Наталі Тігелс з Бельгії. Свою розробку вона назвала MOOV. Вона вміє генерувати енергію для зарядки всіх ґаджетів, оснащених акумулятором. Для цього необхідно підключити мобільний девайс за допомогою вбудованого USB-порту. Після людині в кріслі потрібно почати розгойдуватися взад-вперед.

Секрет крісла-качалки в вбудованих в сидіння 288 п'єзоелектричних кристалах. Вони при стисненні виробляють електроенергію. Постійне погойдування людини забезпечує необхідну кількість енергії.

Читайте також: Nintendo представила першу гру на смартфон (відео)

Таким чином, чим більше і довше відбувається рух, тим ефективніше набирається енергія. Крім того в самому стільці є вбудований акумулятор. Це дозволяє накопичити заряд для наступних зарядів мобільних пристроїв.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Поки крісло-качалка MOOV представлено лише в якості працюючого прототипу. Поки немає точної інформації про те, стільки часу потрібно для повної зарядки пристроїв.

П'єзоелектричний ефект в кристалах виникає під впливом механічної напруги. Його мають кристали турмаліну, кварцу та інші природні кристали, а також багато штучно вирощених кристали.