В Ірландії підрахували перші результати референдуму щодо легалізації одностатевих шлюбів. Кількість голосів в округах Уотерфорд і Сліго Норт Лейтрім показала, що 57% жителів підтримали таке рішення. Остаточні результати з усіх округів очікують за кілька годин.

Явка на референдумі була дуже високою. Повідомляють, що багато ірландців спеціально повернулися на батьківщину, щоб взяти в ньому участь. Якщо ця поправка до конституції буде прийнята, то Ірландська Республіка стане першою країною, яка узаконила одностатеві шлюби шляхом всенародного голосування.

22 роки тому такі шлюби вважалися кримінальним злочином.

Міністр охорони здоров'я Лео Варадкар - перший відкритий гей в ірландським уряді - порівняв референдум з "соціальною революцією". За словами Варадкара, попередні результати в Дубліні свідчать про те, що майже 75% тих, хто взяв участь в референдумі, підтримали пропозицію про легалізацію одностатевих шлюбів.

Матеріал по темі: 70% ірландців готові проголосувати за легалізацію одностатевих шлюбів

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Нагадаємо, одностатеві шлюби легалізовані в 17 країнах світу, а також у ряді штатів США і Мексики. У Хорватії в грудні 2013 провели референдум, на якому 66% проголосували проти одностатевих шлюбів. В результаті парламент католицької країни дозволив довічне одностатеве партнерство без права усиновлення дітей.