Президент Росії Володимир Путін підписав закон про небажані іноземні та міжнародні організації. Про це повідомляється на офіційному інтернет-порталі правової інформації РФ.

Відповідно до закону, небажаною може бути визнана діяльність іноземної або міжнародної неурядової організації, що представляє "загрозу" основам конституційного ладу РФ, обороноздатності країни чи безпеки держави.

Так, підписаний закон дає генеральному прокурору або його заступникам право забороняти "небажаним" організаціям здійснювати програми та проекти на території Росії, але робити це слід за погодженням з МЗС. Водночас передбачена і можливість виключення організації з переліку небажаних.

Крім того, закон зобов'язує кредитні та некредитні фінансові організації відмовити в проведенні операції з грошима та іншим майном, якщо однією із сторін якої є "небажана" організація.

Також закон уточнює покарання за здійснення діяльності на території Росії небажаної організації, якщо ці дії не містять кримінального діяння.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Читайте також: Путін вирішив захопити країни колишнього СРСР - президент Грузії

Водночас, особа, яка добровільно припинила участь у діяльності небажаної організації, звільняється від кримінальної відповідальності, якщо в її діях не міститься іншого складу злочину.