Співробітник державної лотереї США на ім'я Едді Тіптон заробляв мільйони доларів на махінаціях із "випадковими числами". Чоловік скористався своїм службовим становищем, вважаючи, що підставні виграшні комбінації залишаться непоміченими.

Як пише Arstechnica, чоловік виявився не звичайним співробітником служби інформаційної безпеки лотереї, а її начальником. Його заарештували ще у минулому році, але правоохоронці лише зараз розсекретили злочинні схеми чоловіка.

Комп'ютерна система лотереї викидає виключно випадкові числа, і це підтверджує спеціальна комісія. Однак після чергової перевірки Едді змінив алгоритм програми, і він викидав потрібні йому результати два рази на рік у дні, які були відомі одному йому.

Цікаво, що махінатор, скоріше за все, так і залишився б не пійманим. Але його згубила жадібність. Замість того, що скористатися схемою 1-2 рази, він отримав цілих шість джек-потів. Саме цей факт змусив ФБР перевірити лотерею. ІТ-спеціалісти знайшли у програмі стороннє втручання, яке Едді не заперечував.

Шахрай, певна річ, не купував щасливі квитки сам - він погорів би одразу. За нього на виграшні комбінації ставили друзі та родичі в інших штатах. Втім, незважаючи на те, що Тіптон сам не ставив на цифри, в'язниці йому не уникнути.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень
Показати ще

Читайте також: За рік українці виграли 3 млн на спортивних матчах

Нещодавно мешканка Британії виграла джек-пот у лотереї, але, за власними словами, випрала квиток у машині і зробила його не дійсним. Організатори відмовили їй у виграші, адже чимало охочих збагатитись, вигадуючи таку легенду.