Фріланс стає дедалі популярнішим засобом заробітку серед українців. Йти на "вільні хліби" спеціалісти вирішують через економічну кризу й нестачу перспективних вакансій на ринку праці.

Відсоток фрілансерів від загальної кількості працевлаштованих українців поки що незначний – лише 1-5%, але обсяги доходів таких працівників вивели Україну на перше місце в Європі та четверте у світі. Частіше за все українські фрілансери працюють у сферах, пов'язаних з IT. Про це пише тижневик "Корреспондент".

"У 2015 році найшвидше зростання серед категорій замовлень в Україні продемонстрували розробки мобільних додатків та створення сайтів. Такі замовлення виконували понад 40% фрілансерів", - цитує журнал засновника онлайн-сервісу замовлення послуг "Метнись кабанчиком" Романа Киригетова.

Читайте також: За "дивні" доходи українцям почали блокувати картки

Тижневик пояснює, що спеціалістам такий варіант працевлаштування подобається можливістю заробляти у валюті, а також повністю контролювати свій час і рівень завантаженості. Але тут треба себе стримувати. "Фрілансеру-початківцю треба перш за все зрозуміти, що працювати в режимі 24/7 довго неможливо. Це, звичайно, реально протягом двох-трьох тижнів, але потім потрібна буде такої ж тривалості відпустка", - цитує "Корреспондент" програміста Антона Колодія.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще