Якщо Верховна Рада терміново не вживе заходів, сотні тисяч громадян України можуть втратити право голосу на майбутніх місцевих виборах. Про це заявив на радіо "Свобода" заступник голови Центрвиборчкому Андрій Магера.

Він звернув увагу на суперечність між чинними законами, через яку не зможуть проголосувати переселенці з Донбасу. За його словами, голосувати мають право лише мешканці відповідних місцевостей, і цю проблему треба вирішувати.

"Треба або зареєструвати своє місце проживання, і тоді всі проблеми зникають. Або другий варіант – треба вносити зміни до закону про Державний реєстр виборців і у виборче законодавство. Зокрема, йдеться про статусний закон про таких переселенців", – заявив Магера.

Читайте також: "Більше року на одній посаді Яценюк працювати не може"

Планується, що місцеві вибори відбудуться 25 жовтня.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

За даними Міністерства соціальної політики, з територій, тимчасово окупованих на Луганщині й Донеччині, вимушено переселилися майже 1 мільйон 300 тисяч осіб.