Волонтери "Крила Фенікса" на власні гроші відреставрували літак АН-26, запчастини до якого пролежали на складі більше 12 років. Про це повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

"Робота зайняла півроку, на ремонт зібрали близько мільйона гривень. Літак АН-26 назвали "Рятунчик". Він виконуватиме важливу і благородну місію - транспортування поранених воїнів із зони проведення АТО" - зазначив Лисенко.

Літак відновлювали у Бориспільській бригаді транспортної авіації. На ремонт витратили 250 гривень, які надійшли як пожертви від громадян, ще 400 тисяч надали спонсори і 200 тис виділила держава.

Читайте також: У Києві намагалися підпалити офіс волонтерів

В аеропорту "Бориспіль" відбулося урочисте прийняття до складу 15-ї бригади транспортної авіації цього літака.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Нагадаємо, що це вже другий літак, який українці ремонтують власним коштом. Велику допомогу в цьому надали авіційні підприємства і компанії. Перший відремонтований літак відправили в небо у вересні 2014 року, його назвали "Везунчиком".