У Великобританії з'явилася незвичайна книга. Створив її молекулярний біолог з Саймон Парк. Книгу виростили виключно з бактерій. Це перший в світі подібний зразок.

Про це повідомляє видання The Guardian. Біолог Парк курирує колекції C-MOULD. Це найбільше в світі зібрання мікроорганізмів. Бактерії з цієї колекції використовують художники і представників інших творчих професій для створення своїх робіт.

Вченому поки вдалося виростити обкладинку книги. В якості основи він взяв "Походження видів" Чарльза Дарвіна. Книгу створювали бактерії, які виробляють целюлозу. Коли обкладинка була готова, то її прикрасили буквами з мікробів різних кольорів. Книгу поступово наповнюється. За два тижні біолог виростив першу сторінку.

"У моїй колекції є ціла палітра бактерій. У великих кількостях вони відрізняються консистенцією масляних або акрилових фарб. Якщо взяти целюлозу, яку виробляють інші бактерії, дозволити їй висохнути, то на цю масі можна наносити різнокольорових мікробів за допомогою трафарету ", - пояснив Парк технологію створення.

Читайте також: Бактерії харчуватимуться пластиковими пляшками

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Вперше книгу представили під час проведення Единбурзького фестивалю науки. Біолог вважає, що така "біологізації" книги дуже обрадувала б Дарвіна.

Нагадаємо, британці в минулому році в ході онлайн-голосування назвали "Походження видів" Чарльза Дарвіна найвпливовішою науковою працею за всю історію людства. Другий рядок займає "Маніфест комуністичної партії" Карла Маркса і Фрідріха Енгельса. Трійку лідерів голосування замикає зібрання творів Вільяма Шекспіра.