Попри тимчасове послаблення позицій долара відносно гривні, вже наступного тижня іноземна валюта почне стрімкий ріст. Такий прогноз роблять більшість фінансових аналітиків. Про це пише видання Весті.

За словами експертів, українська гривня посилила свої позиції через те, що банкіри активно продавали долари і на ринку було багато валютної виручки від експортерів, однак такі фактори наступного тижня вже не діятимуть.

"Занадто швидкоплинними були чинники, що дозволили на цьому тижні зміцнити гривню. Тому вважаю, що ринок може відкриватися в понеділок на 25,80 грн/$, але все ж буде прагнути вгору - до 26,0 грн/$", - повідомив керівник управління дилінгових операцій Райффайзен банку Аваль Юрій Гріненко.

Читати також: Долар "присідає" перед стрибком

Схожої думки дотримується і директор казначейства Банку Кредит Дніпро Олег Курінний: "Міжбанк швидше за все так і залишиться цілком стабільним, а курсової діапазон протягом тижня збережеться в межах 25,50-26,0 грн/$".

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, на початку тижня українська гривня почала поступово посилювати свої позиції, досягнувши 6 квітня позначки 25,50-25, 60 грн./дол., чому сприяло також і посилення гривні НБУ.