Російська Федерація виділила з власного бюджету 800 млн рублів на фінансування російських терористичних угрупувань на Донбасі. Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міноборони.

"Не дивлячись на стагнацію російської економіки, воєнно-політичне керівництво Російської Федерації продовжує виділяти з бюджету значні кошти для продовження підривної діяльності на тимчасово окупованих територіях сходу України. Встановлено, що на початку квітня ц.р. з бюджету РФ надійшло близько 800 млн. російських рублів", - заявлено в повідомленні.

З них 775 млн. призначається для утримання тієї частини адміністративного апарату та силових структур т.зв. ДНР та ЛНР, де службу за контрактами з російською окупаційною владою проходять переважно місцеві жителі;

25 млн. призначено для домінування російської пропаганди: на придбання телекомунікаційного обладнання для Донецького обласного радіотелевізійного передавального центру, станцій-ретрансляторів Тореза та Горлівки, а також для запуску проектів "цифрового мовлення" в н.п.Стаханов, Красний Луч і Чорнухине (на ці проекти передбачено 700 тис.).

Читайте також: В "ДНР" активно готуються до виборів - волонтер

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Факт російського фінансування не заперечують і самі сепаратисти. Так званий "секретар Ради безпеки ДНР" Олександр Ходаковський в інтерв'ю російській газеті підтвердив, що 70 відсотків усіх кошт в обороті "Республіки" прийшли" з Росії.