Російські військові, які служать на окупованих територіях Донбасу, почали масово звільнятися. Ті з них, кому заяви про звільнення не підписали, саботують військову службу п'яними витівками. Окупанти звільняються від армії "з точки зору безпеки", повідомляється в доповіді Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

"З метою прискорення процесу розгляду рапортів на звільнення і повернення в Росію, російські військовослужбовці вдаються до демонстративного зловживання спиртними напоями, в тому числі під час несення служби зі зброєю", - повідомляється на сайті Міноборони України.

Читайте також: Терористи обстріляли представників ОБСЄ

Зокрема, вчора, 9 квітня комендатура Макіївка затримала чотирьох військовослужбовців 5 окремої гвардійської мотострілецької бригади, які самостійно залишили пости бойового чергування зі зброєю, розпивали спиртні напої і грубо порушували громадський порядок. "При затриманні військовослужбовці вимагали надати їм можливість повернутися додому живими", - наголошується в доповіді Міноборони.

За даними відомства, відзначаються факти масового звільнення військовослужбовців у підрозділах 1 (Комсомольське) і 5 (Макіївка) окремих мотострілкових бригад 1 АК ВС РФ.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще