Українські аграрії вигадали нову причину для того, аби підняти ціни на хліб. Тепер таким приводом став дефіцит зерна за кордоном. Через це українські виробники планують продати на експорт трохи більше, ніж було заплановано. Це спричинить дефіцит зерна на внутрішньому ринку і, як наслідок, ріст цін на нього в середині країни. Тобто, незабаром хліб та мучні вироби можуть суттєво підскочити в ціні. Про це заявив генеральний директор "УкрАгроКонсалт" Сергій Феофілов, пише vhoru.com.ua.

"Я не виключаю, що проблеми можливі з хлібобулочними виробами. Ціни на зерно низькі, витрати на вирощування зерна ростуть реально — це і насіння, і пальне, і добриво — відповідно, треба більше вивозити зерна", — сказав Сергій Феофілов.

Читайте також: Як оптимізувати податок на нерухомість

Згідно із прогнозом експерта, через падіння "маржинальності" українські аграрії будуть скорочувати посівні площі, і прибутковість виробництва зерна повернеться до рівня 2011-2012 років і навіть нижче. "Гряде ера імпорту виробництва харчової продукції — наш аналіз показує, що це неминуче", — підкреслив Феофілов.