Голова Верховної Ради Володимир Гройсман відмовився очолювати Кабінет міністрів. Про це "Українській правді" повідомив депутат БПП Мустафа Найєм.

За його словами, нинішній спікер парламенту не захотів переходити на роботу в Кабмін. Головна причина - у процесі переговорів не виконали його умови.

Зараз Гройсман і поки що чинний глава уряду Арсеній Яценюк поїхали на Банкову до президента Петра Порошенка. За даними джерел Еспресо.TV, Гройсман виступає за призначення на посади в уряді багатьох своїх соратників, з якими він співпрацював на посаді мера Вінниці, на що не погоджується президент. Зокрема, він домагається призначення одним з віце-прем'єрів Володимира Кістіона.

За даними УП, спікер парламенту також вимагає, аби до нового уряду увійшли керівник секретаріату глави Верховної Ради Олександр Саєнко і Андрій Рева. Раніше Саєнка розглядали на посаду міністра Кабінету Міністрів, а Реву - міністра соцполітики. Частина депутатів проти таких призначень, спікер парламенту ж відмовляється очолювати уряд, поки його умови не будуть враховані.

Читайте також: Саакашвілі закликав не голосувати за новий Кабмін

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Як відомо, у вівторок, 12 квітня, у Раді відбудеться голосування за відставку прем'єр-міністра Арсенія Яценюка. Зараз триває активне обговорення складу нового Кабміну. Порошенко раніше заявив, що готовий співпрацювати з будь-яким прем'єр-міністром, але очікує, що ним стане нинішній спікер Володимир Гройсман.