Після відставки Арсенія Яценюка з посади глави уряду, економічна ситуація в країні може суттєво змінитися. Для цього потрібно, щоб новий Кабмін став технократичним, вважає Олександр Охріменко, президент Українського аналітичного центру.

"Це станеться, коли кожне відомство очолить не представник політичної сили, а професіонали у своїй галузі. Важливі глава СБУ, міністр МВС, міністр фінансів. Зараз через Яресько там дуже багато проблем. Борги по субсидіях вже становлять понад 20 мільярдів гривень", - каже експерт.

За його словами, більше значення для економіки країни мають провідні міністерства.

"Прем'єром може стати Гройсман. Але він поганий менеджер. Тому єдиним способом реформувати країну є призначення професіоналів на ключові посади. На курс зміна Кабміну негативно не вплине. Бо всі фінустанови, кредитори та іноземні пратнери давно очікували зміни Кабміну. Думаю, зміна керівництва НБУ позитивно влинула б, однак поки навіть таких розмов немає", - говорить Олександр Охріменко.

Він вважає, якщо ж склад кабміну змінять тільки на 30-40%, розраховувати на зміни не варто,

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Нагадаємо, Арсеній Яценюк вчора подав у відставку. Він очолює уряд із березня 2014 року. Через 4 місяці свого прем'єрства у лимні 2014 року він робив заяву про відставку. Пояснив це тим, що народні депутати відмовляються голосувати за закони "Реанімаціного пакету реформ", тим самим гальмують зміни в країні. Після цієї заяви почалися коливання вартості долара, люди стали активні купувати валюту.