Найбільш вірогідною кандидатурою на пост генерального прокурора являється Юрій Луценко. Для його призначення є як мінімум дві самих важливих причини, вважають експерти видання "Країна".

Перша причина - Луценко вже давно не влаштовує президента Петра Порошека як лідер фракції. Говорить багато і не завжди те, що треба, а фракція тим часом перетворилася в махновську армію після взяття Катеринослава.

Друга причина - Луценко може бути досить зручним та вигідним на посаді генпрокурора, оскільки вміє поєднувати імідж чесного правдоборця з прагматизмом. Наразі ніхто не згадає хоча б той факт, що Юрій Луценко свого часу працював міністром у Віктора Федоровича. Про нього таке не пам'ятають. Ось нехай зі своїм кришталево чистим іміджем і пояснює, чому розвалюється та чи інша справа. А то, що справи (і по "злочинна влада", і по Майдану) розваляться через відсутність доказів, останнім часом говорять все голосніше.

Юрія Віталійовича Луценка розглядали кандидатом на пост - генпрокурора уже давно. Причому розглядали настільки серйозно, що сам Луценко заявив про свою повну готовність йти розчищати корупційні завали в Генеральній Прокуратурі України.

Читайте також: Луценко закликав депутатів до коаліції

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Юрій Віталійович Луценкоукраїнський політичний і державний діяч. З лютого 2005 по грудень 2006 - міністр внутрішніх справ України (в урядах Юлії Тимошенко, Юрія Єханурова і Віктора Януковича). З 19 грудня 2007 по 29 січня 2010 року - міністр внутрішніх справ у другому уряді Юлії Тимошенко.

26 грудня 2010 заарештований Генеральною прокуратурою України за звинуваченням у розтраті державних коштів в особливо великих розмірах . Після проведеного слідства 27 лютого 2012 року визнаний винним і засуджений строком на 4 роки з конфіскацією всього належного йому майна.

17 серпня 2012 року Печерським районним судом Києва визнано винним ще в одній кримінальній справі за обвинуваченням у недбалості при продовженні оперативно-розшукових заходів в рамках розслідування отруєння Віктора Ющенка, і засуджений до двох років обмеження волі. У квітня 2013 року звільнений з місць укладення згідно з указом Президента України про помилування.

Є лідером громадського руху Третя Українська Республіка, з 2006 по 2012 рік - голова партії "Народна самооборона", c 2007 по 2012 рік - співголова блоку партій "Наша Україна - Народна самооборона", з 2014 по 2015 рік - голова партії Блок Петра Порошенка "солідарність", голова її фракції в парламенті .