Віктор Гройсман не є самостійним політиком і тому не зможе кардинально змінити ситуацію в Україні. Банкова не дозволить йому виглядати більш успішним політиком ніж президент Порошенко, а "Народний Фронт" не дасть йому можливості стати кращим прем'єром ніж Арсеній Яценюк. В цьому впевнений політичний діяч Віктор Балога.

"Гройсман наївно вважає, що декілька відданих міністрів стануть його гвардією реформ, але це далеко не так. Він не зможе провести реформу в медицині бо половина фракції БПП на цьому заробляє. Він не зможе провести реформи на митниці, бо за це не дадуть голоси "молодші партнери" Гаранта з групи "Відродження". Він не зможе провести реформу місцевого самоврядування, бо Петро Порошенко, як політик, боїться успішних і самостійних мерів міст. Тому Гройсману, за великим рахунком, як немає чому радіти, так і немає чим журитися. Він все одно залишається заручником амбіцій двох людей – Порошенка і Яценюка". - написав Балога у своєму Фейсбуці.

Читайте також: Фотожаби на відставку Яценюка (фото)

Нагадаємо, що 10 квітня з'явилась інформаційне звернення Арсенія Яценюка, в якому він запевняє, що офіційно йде у відставку з посту прем'єр -міністра. Ймовірнішою кандидатурою на пост прем'єр- міністра є голова Верховної Ради Володимир Гройсман.