Британські та німецькі інвестори заявили про готовність вкласти в Українську економіку мільярдні суми. Про це зі своєї Facebook-сторінки заявив позафракційний нардеп Борислав Береза.

"Зустрівся тільки що з групою британських і німецьких інвесторів. Вони готові заходити в Україну і суми інвестицій з дев'яти нулями", - повідомив Береза.

За його словами, інвесторів бентежить українська корупція, суди, війна і політична криза, але не настільки, щоб відмовитися від своїх планів. Причому бізнес іноземці згодні вести тільки на офіційних, законних підставах - "в білу", без "схем і рішал".

Читайте також: Сьогодні в Київраді будуть "пиляти" Труханів острів - нардеп

"У нас війна і ми нікому не цікаві - це виправдання для тих, хто хоче і далі грабувати бюджет, а не розвивати Україну. Інвестори готові вкладати гроші. Все інше лише виправдання", - підсумував народний обранець.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

У той же час, співрозмовники депутата висунули дві вимоги. Потенційні інвестори виступили категорично за зниження фіскального тиску. "З тими податками, що є зараз, Україна, як інвестиційний майданчик їх не цікавить", - пояснив нардеп.

Крім того, вони вимагають гарантій того, що зможуть законно вивести свій прибуток з країни. "Офіційно. Без схем. Зараз такої можливості немає", - додав Береза.