До півтисячі людей зібралися біля Золотих воріт у Києві на 15-й ювілейний Мегамарш вишиванок.

Про це повідомляє УНН.

Хода рухається маршрутом від Золотих воріт через Софіївську, Михайлівську і Європейську площі до арки Дружби народів.

Біля Арки відбудеться благодійний концерт "Небо одне на всіх", під час якого організатори збиратимуть гроші для опікового госпіталю.

Читайте також: В Україні святкують День вишиванки

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Нагадаємо, 21 травня, у містах України відбувся всеукраїнський флешмоб "Усі в вишиванках". Підтримати акцію закликали громадські активісти в соціальних мережах.

"День вишиванки – свято національної єдності. Просто одягни вишиванку 21 травня, де б ти не був", - пропонували вони на сторінці події у Facebook.

В кожному обласному центрі України, а також у різних країних світу День вишиванки відзначали по-своєму. Немає єдиного формату святкування: хода, концерт чи ярмарок.

У День вишиванки на Майдані Незалежності у столиці о 19:30 відбулась акція "Масове фото у вишиванках".

За словами активістів, День вишиванки святкували також паралельно українські діаспори в Америці, Франції, Німеччині, Канаді та Італії.