Американський режисер Стівен Спілберг має намір зняти драму про викрадення єврейської дитини католиками. Фільм, заснований на реальних подіях, буде називатися "Викрадення Едгардо Мортара".

В основу стрічки поклали історію юного Едгардо Мортара. Його в 1959 році у віці шести років насильно забирають з єврейської сім'ї, щоб виховувати в католицькій вірі, передає Variety.

Цей інцидент, ініційований папою Пієм IX, пізніше викликав скандал міжнародного характеру. І, тим не менш, повернути Едгардо назад в його сім'ю так і не вдалося. А досягнувши дорослого віку, він став католицьким священиком.

Видання зазначає, що Спілберг має намір приступити до нового проекту в першому кварталі 2017 року. Саме до цього часу він закінчить роботу над фільмом "Першому гравцеві приготуватися".

Повідомляється, що автором сценарію до стрічки "Викрадення" є Тоні Кушнер, на рахунку якого робота в проектах "Лінкольн" та "Мюнхен". У головній ролі "Викрадення" зніметься Марк Райленс - актор вже співпрацював зі Спілбергом у фільмі "Шпигунський міст", і отримав "Оскар" за свою роботу.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Читайте також: Індіана Джонс повернеться на великий екран

Раніше повідомлялося, що Спілберг отримав найвищу нагороду США - президентську медаль свободи з рук Барака Обами. "Сьогодні ми вшановуємо дуже особливих людей. Новаторів, артистів і лідерів, які допомагають зберігати силу Америки як нації", - заявив президент США під час церемонії.