Власники "Картки киянина" зможуть безкоштовно їздити у столичному метро за посвідченнями і без картки. А неплатоспроможніть банку "Хрещатик" не вплине на отримання соціальних виплат, повідомляє прес-служба Київради.

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати внесли зміни до рішення Київради від 3 березня 2016 №116/116 "Про затвердження міської цільової програми "Турбота. Назустріч киянам" на 2016-2018 роки".

Відтепер кияни до 1 січня 2017 року зможуть безкоштовно їздити в метро, пред'явивши відповідне посвідчення. А адресну допомогу до свят отримувати через поштовий переказ або на рахунок в банку.

Проектом пропонується запровадити можливість здійснювати проїзд у метрополітені за посвідченням, що дозволить власникам "Картки киянина" уникнути складнощів із проїздом у міському транспорті.

"Ми вносимо зміни, але ми не можемо ці зміни зробити безкінечними, тому комісія з питань охорони здоров'я і соціального захисту просить внести часові обмеження і в тих змінах, які ми пишемо в пункті 5.2 доповнити, що можна їздити за довідками та посвідченнями, але до 1 січня 2017 року, як і було в оригіналі програми "Турбота", яку ми прийняли, а з 1 січня — виключно за "Карткою киянина", — зазначив депутат Олег Гелевей.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Також в документі планується вилучити підпункт, яким передбачено надання матеріальної допомоги, що здійснюється шляхом зарахування коштів на картковий рахунок держателя "Картки киянина".

Читайте також: У Києві знесуть 1600 МАФів

"У програмі "Турбота на 2016-2018 роки" передбачені адресні виплати до Великодня 1-го травня і Дня пам'яті та примирення 8-го травня, окремим категоріям громадян і люди не мають залишитися без них. Ситуація з банком "Хрещатик" поставила під загрозу ці виплати, тому що більше 90% отримувачів "Карток Киянина" були клієнтами цього банку. Саме цим проектом рішення ми технічно вилучаємо із програми Турбота прив'язку цих виплат до "Картки киянина". Адресну допомогу з нагоди свят можна буде отримати у такий же спосіб, як до запровадження "Картки киянина" — через поштовий переказ або на рахунок в банку", — зазначив секретар Київради Володимир Прокопів, який є суб'єктом подання даного рішення.

Із відповідною правкою документ підтримали 99 депутатів.