12 квітня фахівці ДУ "Національний інститут хірургії та трансплантології імені О.О. Шалімова" Національної академії медичних наук України вперше в Україні виконали трансплантацію легень хворій з легеневою гіпертензією. Про це Ольга Богомолець написала на своїй сторінці в Facebook.

"Донорами трансплантатів (нижніх долей легенів ) виступили батько та мати пацієнтки. Стан донорів та реципієнта відповідає часу та важкості перенесеного оперативного втручання" повідомила Богомолець.

Трансплантація легень високоспеціалізований метод лікування хворих з хронічними обструктивними захворюваннями легень, муковісцедозом, ідеопатичною легеневою гіпертензією тощо. Трансплантації легенів та органо-комплексу серце-легені в Україні потребують більш ніж 1000 хворих.

Читайте також: Суд вімовився арештувати Каська

В більшості випадків трансплантується донорські легені, що вилучені у посмертного донора. Операції з трансплантації легенів від живого донора, що проводяться у разі відсутності донорського органу є надскладними та потребують високого хірургічного професіоналізму та чіткої організації трансплантаційного процесу.

Популярні новини зараз
Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років
Показати ще

В парламенті вже підготовлено і чекає на винесення до зали новий закон про Трансплантацію. Прийняття цього документу допоможе нашим лікарям розвивати трансплантологію в Україні.