Неподалік Тріполі невідомі пограбували українських дипломатів.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"22 травня неподалік Тріполі було скоєно збройний напад на співробітників посольства України в Лівії. В результаті нападу постраждали, зокрема, посол, консул і ще один співробітник диппредставництва", - заявила керівник прес-служби МЗС України Альона Ващенко.

Читайте також: Штати навчать воювати повстанців проти Ісламської держави

За її словами, нападники відібрали у дипломатів автомобіль, гроші, документи і предмети особистого користування.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Зараз дипломати перебувають у Тріполі та відновлюють документи.

"Автомобіль вдалося повернути, представники Тріполі займаються його відновленням і поновленням документів, щоб наші дипломати могли повернутися в Туніс", - сказала вона.

Дипломати прибули до Лівії 18 травня з метою надання консульської допомоги затриманим українцям: групі з чотирьох осіб, які перебувають на колишній авіабазі з серпня 2011 року, а також двом членам екіпажу "Сан ойл-1", які були затримані в січні 2015 року.

Крім того, співробітники МЗС надавали консульську допомогу українським лікарям у Лівії.

У зв'язку з інцидентом в МЗС України викликали посла Лівії, якому вручили ноту з вимогою негайно розслідувати події та притягнути до відповідальності винних.