Ілля Ківа - глава Департаменту протидії наркозлочинності Нацполіціі, займаючи посаду заступника начальника управління у справах захисту прав споживачів у Полтавській області, в грудні 2013 року був засуджений за отримання хабара. Про це у своєму Facebook пише блогер та журналіст Олексій Романов. Згідно представленому ним документу Особі 4 присудили штраф 10 тисяч 200 гривень за хабар в 1500 доларів.

"Перебував на лікуванні в Полтавській обласній клінічній психіатричній лікарні з діагнозом наслідки черепно-мозкової травми з психопатизацией особистості, є інвалідом 2 групи, має хворобливий стан здоров'я внаслідок перенесених закритих черепно-мозкових травм", - говориться в характеристиці підсудного у протоколі вироку.

У документі не вказується прізвище Ківа, але Романов запевняє, що суд проходив саме над ним.

"Щоб отримати можливість обіймати високі посади в міліцейських структурах, Ківа подав до суду заяву про перегляд вироку "за нововиявленими обставинами". Новою обставиною виявився той факт, що він не мав права накладати штраф, за зменшення суми якого він вимагав хабар".

Згідно документів про злочин, хабар Ківа вимагав за те, щоб керівник управління у справах захисту наклав на підприємця штраф в сумі 2 тисячі замість 186 тисяч 975 гривень. Посередником при передачі хабара був нібито був брат Ківи.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

В результаті Ківі збільшили штраф з 10 200 грн до 12 750 грн.

Потім застосували "майданну" амністію в зв'язку з наявністю дитини. А раз застосували амністію - то зняли судимість по ч.3 ст.88 КК.

Читайте також: Масі Найєм голодує через Ківу

Через рік Ілля Ківа став полковником МВС і начальником департаменту департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України.