У Криму окупаційна влада змушує чоловіків стати на військовий облік. Про це пише на своїй сторінці координатор Комітету із захисту прав кримськотатарського народу, член Меджлісу Ескендер Барієв.

Обліку підлягають чоловіки до 55 років. В іншому випадку їм загрожують штрафи або проблеми з працевлаштуванням.

"Після окупації Криму РФ зобов'язала всіх чоловіків до 55 років стати на військовий облік. Без цього їх позбавляють змоги працевлаштуватися і в бюджетних, і в небюджетних установах, підприємствах і організаціях. Також неможливо зареєструватися приватним підприємцем. Крім того, штрафують на 500-1500 тис. руб", - пише політик.

У такий спосіб людей змушують або залишити Крим, або отримати російський військовий квитоки.

"Особам, що служили у Збройних силах України та мають український військовий квиток, старий документ не повертають. Натомість видають квиток російського зразка. Люди стурбовані. В першому випадку треба або голодувати, або виїжджати з Криму, в другому - можуть звинуватити у зраді", - каже він.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Читайте також: США скасували санкції на інтернет-сервіси в Криму

Нагадаємо, ще в грудні 2014 року міністр оборони Росії Сергій Шойгу оголосив про створення в Криму самодостатнього угруповання військ. За словами експертів, наразі Крим - це велика, потужна військова база, рівних якій немає в Чорноморському басейні. Там постійно з'являються все нові види озброєння, зокрема і ядерного.