Сьогодні в штаб-квартирі УЄФА в швейцарському Ньоні відбулося жеребкування 1/2 фіналу Ліги Європи-2015/16. Суперником "Шахтаря" стала іспанська "Севілья". Перший матч гірники проведуть у Львові.

Другу пару склали іспанський "Вільярреал" і англійський "Ліверпуль". Ніяких обмежень при жеребкуванні не було передбачено: клуби не ділилися на сіяні і несіяних, а іспанські команди не стали розділяти по різних парах.

Перші матчі 1/2 фіналу Ліги Європи відбудуться 28 квітня, відповіді - 5 травня. Фінальна гра відбудеться 18 травня в Базелі. Номінальним господарем фінального матчу стане переможець пари "Вільярреал" - "Ліверпуль".

Нагадаємо, в 1/4 фіналу ЛЄ "Шахтар" пройшов португальську "Брагу". Український клуб переміг двічі - 2:1 в гостях і 4:0 вдома. "Севілья" на цій стадії обіграла земляків з клубу "Атлетик" (Більбао) - обидва матчі завершилися перемогами суперників з рахунком 2:1, а в серії пенальті "Севілья" виявилася сильнішою.

"Севілья" - актуальний переможець Ліги Європи. У фіналі іспанці обіграли дніпропетровський "Дніпро" 3:2. З літа 2015 року в складі "Севільї" виступає українець Євген Коноплянка.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Читайте також: Неймовірна вистава від фанатів "Ліверпуля" і "Боруссії" (відео)

Також сьогодні відбулося жеребкування півфіналів Ліги чемпіонів. На цій стадії англійський "Манчестер Сіті" зіграє проти мадридського "Реала", а другий іспанський клуб - "Атлетіко" (Мадрид) поміряється силами з німецькою "Баварією". Перші матчі 1/2 фіналу відбудуться 26 і 27 квітня, матчі-відповіді - 3 і 4 травня. Фінал пройде 28 травня в Мілані.