Компанія Apple, яка займається виробництвом гаджетів і комп'ютерної техніки, в минулому році вилучила з власних використаних продуктів, золота на суму близько $40 млн. Застарілу продукцію їй повернули клієнти в рамках еко-програми.

У доповіді компанії про захист навколишнього середовища за 2015 рік йшлося, що з використаної техніки вдалося вилучити близько 1 тонни золота. Воно в незначних кількостях (близько 30 мг) знаходиться в основному в блок-схемах і внутрішніх компонентах, повідомляє Bussiness Insider.

У виданні розрахували, що при поточній ціні однієї тройської унції (31,1 г) золота, яка становить $1229, компанія змогла отримати металу на $39,5 млн. Всього ж компанія змогла вилучити зі своїх гаджетів 27,6 млн кг сталі, алюмінію, скла та інших матеріалів.

Читайте також: Сьогодні розпочався офіційний розпродаж Apple Watch в Україні

Apple - американська компанія, яку заснували в 1976 році програмістами Стівом Джобсом, Стівом Возняком і Рональдом Уейном. Головним чином вона відома виробництвом плеєрів iPod, телефонів iPhone і планшетів iPad. Нагадаємо, нещодавно Apple запатентувала ноутбук без клавіатури. Замість традиційних клавіш під металевою панеллю, можливо, знаходитиметься сенсор, що підсвічує літери.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще