В мережі оприлюднили фотографію столиці України – Києва, яку зробили з космосу. Виявилось, що Київ має своє "обличчя", зі неповторними "чолом", "очима", "носом", "вустами". Фотографію оприлюднив блогер Мойша Остерман на своїй сторінці в Facebook.

Приміром, лінію чола утворює схил Дніпра в районі історичної частини Києва − Печерська.

"Саме в цьому районі традиційно засідала "мисляча" верхівка міста. Там розташований царський Маріїнський палац, будинки парламенту, уряду й апарату президента. Цікаво, що в центрі "чола", там, де традиційно малюють "третє око", - розташована Києво-Печерська Лавра. Ще дві святині Києва - Софійський і Михайлівський Золотоверхий собори - знаходяться прямо в "очниці", - пояснює блогер Остерман.

Читати також: Гучна аварія в Києві: авто догори ногами - водій без подряпин (відео)

Розріз "ока" утворений Хрещатим яром, тобто сучасним Хрещатиком. Гуляючи вузькими подільськими вуличками, кияни, виявляється, пересуваються "носом" Києва. Форма "губ" Києва виліплена рельєфом Реп'яхового яру. У "вустах", розміщена найдавніша Кирилівська церква. Підборіддя "обличчя" Києва виліплене заплавою древньої київської річки Сирець, потилиця - заплавою річки Віта. Вухо Києва - це не що інше, як Совське урочище, а скроня - Совські озера. Вилиця – річка Либідь.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Нагадаємо, першим розгледів "обличчя" столиці київський архітектор Георгій Куровський. Його підозри підтвердились завдяки фотографіям Києва із супутника, які зробила компанія "Візіком". З фотографії столиці прибрали всі споруди та рослинність, і, зрештою, голий рельєф Києва почав нагадувати контури голови людини.