Представник політичної підгрупи в переговорному процесі в Мінську Ольга Айвазовська розповіла, що під час переговорів Росія як представник реалізовує "Мінськ-2" для Донбасу, який складається в проведенні виборів, а вже потім в окресленні кордонів території.

"Ми повинні говорити відверто, що вибори будуть, тому що це дійсно інструмент, який розв'язує конфлікт", - розповіла Айвазовська в ефірі Громадське.ТВ.

Жінка зазначила, що російські спецслужби ретельно готують представників самопроголошених "ДНР" та "ЛНР" для переговорів, тому що вони завжди в курсі подій, що відбуваються і часто блокують пропозиції України з посиланням на кризу парламентської коаліції і проблеми з Центральною виборчою комісією, якщо мова заходить про проведення виборів на Донбасі.

Україна завжди наполягає на тому, що перед проведенням виборів на окупованій терористами території, необхідно очистити територію від армії іншої держави, а також ввести українські медіа на цю територію.

Айвазовська уточнила, що до зупинки конфлікту на Донбасі європейські представники не будуть проводити моніторинг ситуації, навіть якщо це будуть демократичні вибори, бо не захочуть ризикувати життям.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч
Показати ще

Читайте також: В "ЛДНР" привезли нові танки з Росії (фото)

Нагадаємо, що сепаратисти Донбасу активно виступають за проведення виборів на контрольованій ними території, на цьому ж наполягає і Росія.