У мережі набирає популярність кіт Ван, який вражає всіх своїми різнокольоровими очима. Він настільки дивовижний, що пройти проти його фотографій неможливо. Одне око в кота синього кольору, а другий - зеленого, але кольори настільки яскраві, що роблять його погляд незабутнім.

У кота є свій акаунт в Instagram, на який підписані майже 12 тисяч користувачів. Чергова фотографія милого кота викликає багато коментарів і практично кожен зі знімків отримує до тисячі лайків.

"Його очі найкрасивіші в світі для мене," - сказав його власник Бурч Кайнак, передає boredpanda.

У науці це явище називається гетерохромія. Стародавні люди вважали, що такі коти приносять удачу і щастя. Це явище є результатом відносного надлишку або нестачі меланіну (пігменту). Також під гетерохромією вважають різне забарвлення шкіри або волосяного покрову. Найчастіше таке явище вроджене, а виявляється протягом життя під впливом травм або захворювання. Це яскравий приклад того, як просте природне явище служить підставою для унікальності і краси.

Читайте також: Кіт з очима неземної краси став героєм мережі (фото)

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Нагадаємо, що гетерохромія не є хворобою, а просто особливістю.