Паралельно з обговоренням прокурорських перспектив Юрія Луценка вирішується питання, хто ж може змінити його на посаді лідера президентської фракції БПП.

За прогнозом народного депутата Сергія Лещенка, наступником може стати один з його нинішніх заступників Анатолій Матвієнко, близький до президента. "Однак це буде кінець фракції, адже ні в нього, ні в когось іншого у БПП немає достатньої політичної ваги", - упевнений Лещенко.

У той же час парламентарій вважає, що Луценка може замінити інший його заступник, відомий політтехнолог Ігор Гринів, який був співавтором перемоги Петра Порошенка на президентських виборах.

Читайте також: Порошенко відправить Луценка в почесне заслання

"Гринів вів останнє засідання фракції і показав себе таким собі демократом: всім давав висловитися з питань порядку денного. Зрештою, ми розійшлися, так і не встигнувши обговорити все заплановане", - на умовах анонімності повідомили у БПП.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

"Насправді Гринів - це хитрий галичанин, який у якийсь момент дозволить фракції випустити пар, а в інший - поведе за чіткою партійною лінєю. У Матвієнка вже немає колишньої політичної гнучкості, із фракцією йому буде складно впоратися", - також повідомили в президентському блоці.