Сьогодні понад 300 дрібних підприємців в Києві організували акцію протесту проти знесення МАФів . Вони прийшли під Київську міську державну адміністрацію та вимагають заборонити знесення малих архітектурних форм. Про це повідомив радник міського голови Києва Дмитро Білоцерківець на своїй сторінці в Facebook.

Відомо, що люди принесли із собою шини, порожні бочки та погрожують захопити будівлю КМДА штурмом. Зараз вони барабанять та скандують "Банду геть!". Мітингувальникам вдалося увійти до будівлі КМДА, однак їх звідти вигнали охоронці.

Читати також: У Києві тимчасово змінять рух трамвайних маршрутів

В свою чергу, Білоцерківець повідомив, що протестувальники вимагають заборонити знесення МАФів, на які у них є всі документи.

Як відомо, протягом 2012-2014 років КДМА видала дозволи власникам МАФів на проведення торгівлі. Ці документи мають юридичний термін дії до 1 січня 2017 року. Однак мерія прийняла рішення зачистити Київ від МАФів раніше - ігноруючи документи їх власників. Крім того, люди переконані, що таким чином у них забирають будь-які засоби для існування, позбавляючи роботи та регулярного доходу.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нагадаємо, в спільноті "МАФи в Києві" наголосили, що протягом 2015 року бюджет столиці поповнився від їхньої діяльності на 100 млн. грн.